Real time web analytics, Heat map tracking

Labyrintwerkers Gelderland

Elisabeth Verheij

Mijn naam is Elisabeth Verheij.     

 

Op 14 november 2014 opende ik de deur van mijn praktijk voor energiewerk, in een houten blokhuis in de achtertuin, een heerlijk rustig plekje in Renkum, omgeven door bomen. 

Labyrintwerk maakt, naast reiki behandelingen, klankbad en mantrazingen, onderdeel uit van wat ik in de praktijk met veel plezier doe, nl. het met kristallen klankschalen begeleiden bij een vingerlabyrintloop. Deze vorm van begeleiden heb ik zelf ontwikkeld omdat voor mij muziek mijn hart doet zingen. En omdat het labyrint dat ook doet, is dat voor mij een perfecte combinatie. Het is prachtig om te ervaren hoe de klankschalen iedere keer weer anders klinken bij verschillende mensen en ook bij dezelfde persoon op een ander moment, net zoals ook iedere labyrintloop weer anders ervaren wordt.

Lees meer: Elisabeth Verheij

Els de Jong

Els de Jong

 

Ik maakte kennis met het labyrint op een conferentie in Amerika. Sindsdien ben ik gefascineerd door de werking van het labyrint. Als ik zelf een labyrint loop, dan loopt het labyrint ook mij. Door alle wendingen van de weg, brengt het ook mijn lichaam in beroering. De weg van het labyrint lijken op darmen. Het is een prima plek om dingen te verteren.

 

In 2005 maakte ik mijn eerste labyrint op een doek. Toen ik vijfig werd, legde ik het eerste labyrint in de tuin achter ons huis. Daarna bouwde ik tijdelijke labyrinten op een schoolplein en op het strand. Ik verkende de mogelijkheden om vingerlabyrinten met klei te maken. In 2010 bouwde ik een vast labyrint achter op mijn erf in Ermelo. Mijn doel is om mensen in contact te brengen met het labyrint. Dit doe ik door zelf workshops aan te bieden. Meestal werk ik daarbij met mensen samen. Zowel mijn vaste labyrint als het labyrint op het doek verhuur ik ook aan derden.

Lees meer: Els de Jong

Els van Tol

 

In 2003 kwam ik in de Dominicuskerk in Amsterdam in aanraking met het labyrint. Het hielp mij in die jaren met het helingsproces van seksueel misbruik in mijn jeugd.

Maar het labyrint bleef mij boeien. Ik vind het fascinerend om te ontdekken, dat het labyrint beweging geeft aan ideeën, blokkades, emoties, denkbeelden, etc. Het labyrint blijkt steeds weer een ijkpunt op mijn levenspad.

Lees meer: Els van Tol

Eric van der Wal

 

Al meerdere jaren ben ik gefascinaeerd door labyrinten. Sinds kort biedt ik workshops aan en en daarnaast het unieke TarotLabyrint; een individuatieweg langs de grote arcanna van de tarot, in de vorm van het labyrint (zie volgende pagina). Wil je meer weten?  mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. MG 6382


 

IMG 1919Op posterformaat van 1 x 1 meter is een eigen ontworpen labyrint weergegeven. Op de achtergrond schemeren de vier elementen door. In de paden van het labyrint zijn de afbeeldingen van de grote arcana geplaatst. Je kunt kiezen uit de bekende Rider-Waite versie of de versie van de Tarot in de Herstelde Orde. In een 5 tal sessies van gemiddeld anderhalf uur worden alle grote arcana kaarten geplaatst in het kader van je eigen levensweg. De kaarten die er in de sessies bij getrokken worden, of die je erbij kiest, worden in het labyrint gaplakt, zodat je een unieke eigen levensmandala maakt.

Magda Vlasblom

 

Sinds ik mijn praktijk voor levenslooponderzoek en schrijven ben begonnen neemt het tekenen, het maken, en het lopen van een labyrint een belangrijke plaats in. Het schrijven in verschillende vormen van labyrinten neem ik in veel cursussen en meerdaagse workshops die ik geef graag mee. Altijd weer verrassend wat daar uit komt.


Graag teken ik met een groep het labyrint op het strand. Maar ook leg ik graag het labyrint uit met schelpen en lampjes of met kleine houten blokjes. Het samen leren tekenen van een labyrint en het samen uitleggen voelt voor mij als een belangrijke opmaat om het te gaan lopen. Het schrijven erna helpt om het gevoel wat je hebt gehad tijdens het lopen langer vast te houden.

Lees meer: Magda Vlasblom

Tonny van Deudekom

ONZE EIGEN ANTWOORDEN VINDEN

Het labyrint is een erg goed hulpmiddel gebleken om uit het hoofd en in het hart te komen en helpt bij het vinden van de persoonlijke antwoorden. Op 't Hofke in Olburgen ligt een Klassiek labyrint in het gras .

Lees meer: Tonny van Deudekom

Kus de aarde


Loop en raak de vrede
ieder moment aan

Loop en raak het geul
ieder moment aan

Iedere stap veroorzaakt
een frisse wind

Iedere stap doet
een bloem bloeien

Kus de aarde met je voeten
Geef de aarde je liefde en geluk

De aarde zal veilig zijn
Als wij ons veilig voelen in onszelf


Thich Nhat Hanh

chartres.png